Mostar: Izazivanjem požara pokušao prikriti ubojstvo

Muškarac, čiji su ostaci pronađeni na zgarištu objekta nekadašnjeg salona namještaja “Slavonija DI” u Mostaru, prethodno je ubijen nakon čega je izazvan požar kako bi se prikrilo kazneno djelo ubojstva, priopćio je u utorak načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Draženko Miletić, piše Fena.

On je na konferenciji za novinare u Mostaru rekao kako je identificirana ubijena osoba, a radi se o pripadnik romske nacionalnosti I. A., rođen 1992. godine.

“Za ovo ubojstvo osumnjičen je V. T., rođen 1958. godine, koji će tijekom dana biti predan Tužiteljstvu, a policija će to djelo okvalificirati kao stjecaj kaznenih djela, ubojstvo kao osnovno djelo i paljevina”, kazao je načelnik Miletić.

Rekao je kako je V. T. nekada radio u salonu namještaja “Slavonija DI”, da nije djelatnik nijedne zaštitarske tvrtke, nego je angažiran kao čuvar tog napuštenog objekta. Nakon obavljenog razgovora s više svjedoka, policija je došla do saznanja da su dvojica rođaka I. A. (1992.) te S. N. (1992.) 18. lipnja tražila sekundarnu sirovinu na području Mostara.

Iza podneva stigli su pred salon namještaja “Slavonija DI” koji je fizički bio cjelodnevno štićen. Nakon što su u caffe-baru vidjeli osobu koja čuva objekt, dvojica rođaka ponovno su se vratili i ušli su objekt gdje ih je dočekao V. T., koji je prvo opalio hitac iz pištolja u zrak u znak upozorenja.

S. N. je uspio pobjeći kroz razbijemo staklo, dok je I. A. ostao unutra. Prišao mu je V. T. s kojim se prvo počeo “naguravati”, da bi u jednom trenutku V. T. ispalio metak u I. A. nakon čega je ovaj pao.

“V. T. je potom zapalio zavjesu da prikrije kazneno djelo ubojstva te otišao s mjesta događaja, odnosno pustio da zgrada izgori”, opisao je Miletić okolnosti u kojima se dogodio zločin.

Dodao je kako pištolj kojeg je imao V. T. nije bio registriran. Ne zna se, kako je rekao, ni tko ga je angažirao da čuva objekt jer se ne zna ni tko je vlasnik objekta. Uz salon namještaja, izgorjela su još tri vozila i ručno napravljena prikolica za vozilo, a stradala i jednim dijelom jedna od susjednih kuća.

Objekt nekadašnjeg salona namještaja „Slavonija DI“ u izgorio je u nedjelju u požaru kojji je izbio oko 14 sati.. Nakon više od sat vremena pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Grada Mostara uspjeli su ugasiti požar te spriječiti da se požar proširi na okolne kuće.