Mostar: Ponovno dogovor o dogovoru

Nakon dva sata razgovora iza zatvorenih vrata, predstavnici SDA-a, SBB-a, DF-a i BPS-a u četvrtak su ponovno dogovorili da se i dalje dogovaraju. Sastanak u vezi rješenja političke krize u Mostaru organiziran je na inicijativu Gradskog odbora SDA-a.

Salem Marić, predsjednik Gradskog odbora SDA-a Mostar, kazao je da je najvažnije da se ponovno otvorila priča o izmjeni Izbornog zakona za Grad Mostar i odluci Ustavnog suda, dodavši da je cilj nastaviti razgovore na kojima će biti predstavnici Srba te Hrvatskog narodnog sabora BiH.

HDZ BiH, kako nam je rekao Damir Džeba, predsjednik stranačkog gradskog odbora, podržava daljnje razgovore, iako na današnji predstavnici druge ključne stranke u Mostaru nisu bili pozvani.

Iako je ovaj sastanak u medijima ocijenjen kao sastanak bošnjačkih stranaka, predsjednik mostarskog ogranka Demokratske fronte je naglasio kako oni ne žele takve epitete jer su oni isključivo probosanska stranka.

Na sastanak su bili pozvani još SDP BiH i Naša stranka, međutim nisu se odazvali. Iz Naše stranke su poručili kako podržavaju rad, no nisu spremni sudjelovati u razgovorima. S druge strane, predstavnici Gradskog odbora SDP-a, koji su najavili dolazak, nisu se pojavili. Ističu kako ne žele pripadati nikakvim nacionalnim blokovima za pregovore.