Mostar ugostio konferenciju o projektima iz IPA fondova

Međunarodna konferencija “Prevencija i borba protiv financijskih nepravilnosti i prijevara u programima europske teritorijalne suradnje” održana je u četvrtak u mostarskoj Gradskoj vijećnici. Sudjelovali su Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, Paola Di Salvatore, direktorica upravljačkog tijela Programa IPA Adriatic CBC i general D. Francesco Attardi, zapovjednik Odjela financijske policije Republike Italije za sprečavanje prijevara protiv Europske unije pri Uredu premijera – Odjel za europske politike.

“Danas smo željeli detektirati probleme koji ometaju realiziranje projekata iz IPA fondova koje ćemo kasnije riješavati pri Europskoj komisiji u suradnji s Vijećem ministara BiH. Radi se o administrativnim, tehničkim, a nekad i zlonamjernim problemima”, rekao je novinarima Slađan Topuzović, savjetnik pri Direkciji za programe Europske unije Regije Abruzzo i stručnjak za zemlje Balkana.

Jedan od projekata u Mostaru koji se financiraju iz IPA fondova su objekti Centra za posjete i kulturu na lokalitetu Buna kod poštanskog ureda.

“Neki projekti trebali bi biti dovršeni do kraja ove godine, a neki će trajati 30 do 36 mjeseci”, najavio je Nevenko Herceg.

Opširnije u Dnevniku u 19.30 sati.