Mostarska oporba traži reakciju visokog predstavnika

“Zvoni nam, ali nije nam odzvonilo”. Tim je riječima započela građanska tribina pod sloganom, “Nama je dosta, a vama?” Tribina u organizaciji oporbenih stranaka u Gradskom vijeću Mostara imala je za cilj čuti glas građana. Dvjestotinjak okupljenih, među kojima je bilo najviše predstavnika oporbe, zatražili su održavanje izbora najkasnije do kraja godine.

Ako se to ne dogodi, oporbene stranke najavile su da će tražiti reakciju visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka. Traže smjenu gradonačelnika Ljube Bešlića ostalih odgovornih za funkcioniranje grada. Ako ne bude povratnih informacija, najavljena je intervencija u parlamentu.

Dok su iz SDA ranije poručili da je građanska tribina politikanstvo, u HDZ-u BiH kažu da stavovi izneseni na njoj ne predstavljaju stavove građana Mostara: “Ni s ovog skupa nije poslan niti jedan konkretan prijedlog prema kojem bi glasovi svih birača imali jednaku težinu”, komentirao je za Našu TV Damir Džeba, predsjednik mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH.

Lokalni izbori u BiH održat će se 2. listopada, a prema postojećoj situaciji drugi put u nizu zaobići će Mostar.