Mostarski inovatori pametnim privjeskom do američkog tržišta

Svima se istroši baterija i potroši memorija mobitela. No, to bi uskoro mogla biti prošlost. Pametni privjesak “Rubico” rješenje je mnogim zaljubljenicima u smartphone i tablete. Ovaj jedinstven proizvod napravili su entuzijastični Mostarci Marin Bevanda, Luka Vučina i Robert Rozić koji imaju velike ambicije, želju za dokazivanjem i samo 19 godina. Studenti su prve godine računarstva te su u poslovnom inkubatoru napravili proizvod kakvog još uvijek nema na tržištu – privjesak sa super moćima.

Privjesak služi kao punjač za mobitel te ima memoriju kao USB. Proizvodit će se u tri kategorije: za tinejdžere, poslovne ljude i studente. Marin je dizajnirao privjesak,  Luka je hardverski inženjer, a Robert programer. Želja im je pokrenuti masovnu proizvodnju. Kažu da će se prijaviti na Kickstarter, platformu za prikupljanje investicija i osnovati tvrtku u SAD-u.

Proizvode namjeravaju prodavati u Americi, a proizvoditi u Mostaru. Na američkom tržištu privjesak će se moći kupiti za 59 dolara, dok će za Balkan napraviti privjesak s manjim komponentama koji će ujedno biti i povoljniji.