U Mostaru počela IT konferencija Betapitch

Prvo međunarodno startup natjecanje i konferencija Betapitch održava se u petak u Mostaru.

Po riječima Marka Zeljke, startup menadžera Sparka, jednog od organizatora konferencije, u Mostaru su se u petak okupili lokalni i regionalni informatički startupi, poduzetnici, predstavnici akceleratora i inkubatora, kao i predstavnici investitora iz cijele regije.

Najzanimljiviji dio konferencije je finale startup natjecanja.

“Prijavilo se 26 startupa, a za prvu nagradu natjecat će njih deset. Nagrada je odlazak na natjecanje Meet & Match u Sloveniju koju omogućuje ABC Accelerator. Druga nagrada je odlazak u Berlin na BETAPITCH Global”, rekao je Zeljko.

Mogućnost za prijavu imali su startupi iz područja mobilnosti i transporta, energije i okoliša, pametne kuće, robotike i proizvodnje, analize podataka, internetske sigurnost, edukacije, društvenih mreža, e-zdravstva, e-tržišta i digitalne zabave.

Od 26 prijavljenih startupa, za finale je izabrano njih deset, od kojih je sedam iz Bosne i Hercegovine, dva iz Izraela i jedan iz Crne Gore.

U okviru konferencije bit će organizirani i sastanci startupa s mogućim partnerima i investitorima, radionice prezentacijskih vještina, predavanja i diskusije.

Organizator događaja je SPARK, Betahausa iz Berlina, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, SwissEP, GIZ, INTERA i HD Kosača.