U Mostaru predstavljeni znanstveno-književni opus i knjiga Bože Žepića

U organizaciji Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, znanstveno-književni opus i knjiga “Moj životni put” akademika Bože Žepića predstavljeni su u Mostaru.

Knjiga je predstavljena povodom 80 godina života i 40 godina rada i djelovanja profesora emeritusa Sveučilišta u Mostaru Bože Žepića.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović kazao je kako svi možemo biti ponosni na Božu Žepića i Akademiju koja, kako je kazao, svakog dana svjedoči nekim novim projektom koji izvlači ono što je dugo bilo u sjeni.

“Sve ono što je napisano profesor je otrgnuo iz zaborava i dao jednu posebnu notu i dimenziju pogledu na budućnost i Bosne i Hercegovine i hrvatskog naroda u BiH”, izjavio je Čović.

Autor knjige Bože Žepić kazao je kako se iz njegovih napisa može vidjeti da je Bosna i Hercegovina enigma.

“Šahovskim rječnikom rečeno, BiH je zemlja u pat-poziciji, što će reći da bez nove partije nema ishoda, ne zna se tko je pobjednik i ovdje još ništa nije riješeno”, kazao je Žepić.

Ovakva kakva je BiH danas, smatra Žepić, nastala je po volji međunarodne zajednice i vodeće zemlje svijeta SAD-a te samo jedan konstruktivni pristup domaće i međunarodne politike te znanosti može proizvesti rješenje za ovu zemlju.

“Samo se, ako su sva tri naroda jednakopravna u svim svojim ljudskim i kolektivnim pravima, može očekivati dobro za sve”, poručio je Žepić.

Predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH Jakov Pehar kazao je kako će se Akademija truditi da bude što više promocija i knjiga.