U Mostaru prikupljana sredstva za besplatne mamografske preglede

Kako bi se podignula svijest o raku dojke, u Mostaru je u subotu održana registracija za manifestaciju “Šetnja za ozdravljenje” (“Race for the Cure”) koja će se održati 1. listopada u Sarajevu.

Registracijom se pruža podrška svim ženama koje boluju od raka dojke. Broj oboljelih žena u posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini raste. “Šetnja za ozdravljenje” međunarodna je manifestacija kojoj se u više od 150 gradova diljem svijeta odazove više milijuna ljudi.

“Registracija se odvija u gradovima diljem BiH. Mostar je devetu godinu grad-partner. Svaka registracija plaća se sedam KM, a prikupljenim sredstvima u cijeloj BiH nabavit će se poklon-paketići za svaku operiranu ženu te organizirati besplatni mamografski pregledi za žene socijalno ugroženog statusa. Naša udruga je ove godine organizirala 50 besplatnih mamografskih pregleda u općini Čitluk. Prije toga organizirane su akcije za žene u općinama Nevesinje, Jablanica i Donja Rama. Dakle, registracija ima višetruku korist”, objasnila je Maja Memić, predsjednica Udruge “Novi pogled”.