U Mostaru uskoro počinje VI. konferencija “Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove”

“Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove” tema je iduće znanstveno-stručne konferencije koja će se održati 24. i 25. listopada 2018. godine u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Ovo je šesta konferencija koju organizira tvrtka Sfera d.o.o. Mostar, ovog puta u suradnji s Građevinskim fakultetom iz Mostara i Građevinskim fakultetom iz Splita.

Organizatori navode kako će i ovog puta biti prisutni neki od najboljih stručnjaka iz domene arhitekture: Studio Dva arhitekta iz Hrvatske, profesor Ljubomir Mišćević, poznati bosanskohercegovački arhitekt Sead Gološ, predsjednica Tehničkog odbora za građevinsku fiziku pri Institutu za standardizaciju BiH Amira Salihbegović te predstavnici Sveučilišta u Splitu i Mostaru.

Kao i do sada, konferencija će trajati dva dana, a dvorana bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Više od 400 gostiju uživa u odličnim predavanjima, izložbenom prostoru sponzora i partnera te aktivnoj interakciji i komunikaciji sa eminentnim stručnjacima i govornicima.

Sponzori konferencije su tvrtke Sika, Alternativa i Terrasit. Partneri konferencije su Bramac, Tondach, Fiko, Civić Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali te Nexe crijep.

Konferencija preispituje znanstvena odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sustava za izradu krovova. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustava u različitim oblastima inženjerstva te uspostavljanje međunarodne i domaće suradnje.