U Mostaru večeras premijera predstave “Posljednja Krapova traka”

Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike bit će otvoren večeras u 20 sati na Memorijalnoj sceni 2352 Mostarskog teatra mladih.

Nakon svečanosti otvaranja, DIS – Pozorište mladih i Akademija umjetnosti iz Banja Luke premijerno će izvesti predstavu “Posljednja Krapova traka”, po tekstu Samuela Becketta.

“Predstava temeljena na Beckettovom tekstu bavi se problemom ljudske egzistencije i otuđenosti suvremenog života, a smještena je u okruženje kreativnog stvaranja, ali i pesimistične vizije svijeta u kojoj je život igra viših sila, a čovjek/umjetnik sveden na fiziološko i duhovno vegetiranje”, priopćili su iz Mostarskog teatra mladih.

“Tema kojom ćemo se baviti su sjećanja. Što želimo zapamtiti za našu budućnost? Koja su nas sjećanja ostavila? Koliko smo zaboravili od prošlosti? Što smo uljepšali? Otvaraju se pitanja individualne memorije koja nije uvijek baš pouzdana. A tada svojevrsni čuvari sjećanja postaju fotografija, film ili magnetofonska traka. Krapp slušajući svoj glas slaže komadiće mozaika svoje prošlosti”, kazali su autori predstave.

Redatelj predstave je Novica Bogdanović, producent Strahinja Nikić, a glume Dragoslav Meša Medojević, Svetozar Babić, Miroslav Sinkić i Kristina Čulić.