Mulaomerović: “Ruse i Šveđane ne smijemo podcijeniti”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u Svetom Martinu na Muri, gdje odrađuje posljednju fazu priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2017. Protivnici neće biti nimalo bezazleni – Rusija i Švedska.

BiH, predvođena NBA-ovcima Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem, prvu utakmicu igrat će 31. kolovoza u Permu.

“Momčad koja sada imamo bit će kralježnica reprezentacije dugi niz godina. Ne bojim se pružiti priliku mladima iako nas čekaju najzahtjevniji protivnici u cijelim kvalifikacijama. Ruse i Šveđane se nikako ne smije podcijeniti, ali vjerujem u ove momke jer vidim dobru ‘kemiju’ među njima”, rekao je izbornik Mulaomerović.

Poslije gostovanja u Rusiji, BiH dočekuje Švedsku 3. rujna u Skenderiji, 10. rujna Rusiju u Tuzli, a 14. rujna gostuje u Švedskoj.

Reprezentacije su u kvalifikacijama podijeljene u sedam skupina. Odlazak na završni turnir izborit će pobjednici skupina i četiri najbolje drugoplasirane momčadi.

40. Europsko prvenstvo održat će se u Rumunjskoj, Finskoj, Turskoj i Izraelu između 31. kolovoza i 17. rujna sljedeće godine. Osim domaćina, nastup su još izborili Španjolska, Litva, Francuska, Srbija, Grčka, Italija, Češka, Latvija i Hrvatska.