Na Sveučilištu u Mostaru 4.000 više studenata

Za dva tjedna počinje nova akademska godina na Sveučilištu u Mostaru i Univerzitetu “Džemal Bijedić”. U ovom gradu fakultetsko obrazovanje stječe nešto više od 20 tisuća studenata iz BiH i inozemstva. Iz godine u godinu na Sveučilištu u Mostaru statistički podaci pokazuju znatno povećanje broja studenata.

3. listopada u fakultetske klupe na Sveučilištu u Mostaru sjest će 16 tisuća studenata, od čega je ove godine natječajima predviđeno više od četiri tisuće novih mjesta za studente svih kategorija.

Osim studenata iz svih dijelova BiH, na Sveučilište u Mostaru i ove godine upisali su se i mnogobrojni studenti iz Hrvatske.

Pojedini fakulteti Sveučilišta za a 2016/2017. godinu uveli su i nove studijske programe. Već u prvom razredbenom roku u srpnju ove godine podaci su pokazali kako je zanimanje za nove studije nadmašilo očekivanja. Ovogodišnji noviteti su studiji kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta, dentalne medicine, elektrotehnike, komparativne književnosti te cestovnog prometa.

U sklopu međunarodne razmjene studenata koju promovira Bolonjska deklaracija, znanja na različitim fakultetima stjecat će i desetak studenata iz drugih dijelova svijeta.