Nagrade za zaštitu prirode

Kampanju “Šampioni zaštite prirode 2018” godine po drugi put u BiH organizira Centar za razvoj i podršku iz Tuzle uz pokroviteljstvo Veleposlanstva Češke, ali i niza federalnih i ministarstava iz Republike Srpske, kao i međunarodnih organizacija. Cilj je nagraditi one koji su pridonijeli, očuvanju prirode i njezinih ljepota.

Republika Češka uložila je puno truda kako bi zaštitila i očuvala svoj okoliš. Po pitanju reciklacije otpada Češka je u samom vrhu. Svoje znanje po tom pitanju je spremna prenjeti i drugim državama.

Prošlogodišnji pobjednici, ali i ovogodišnji iskazali su zadovljstvo nagradama, ali i upozorili na važnost razvijene svijesti svih građana, kako bi se okliš i priroda koju imamo sačuvali za buduće generacije.

Nagrade su se dodjeljivale u sedam kategorija. Za Grad odnosno Općinu, poslovne subjekte, nevladine organizacije, škole, predškolske ustanove, te pojedinci građani do 30 i preko 30 godina. Svim pobjedinicma dodjeljena je plaketa “zlatna tisa”, a uručio ih je Veleposlanik Republike Češke u BiH NJ.E Jakub Skalnik.