NAJAVA: Božićni koncert u programu Naše TV

Blagdanske pjesme oduševile su publiku na Tradicionalnom božićnom koncertu Akademskog zbora Pro musica i Tamburaškog orkestra Mostar, koji se održao u Kosači.
Voditelj zbora Pro musica don Dragan Filipović je kazao: ”Neizmjerno sam radostan zbog naših mladih, ovo je 24. koncert ovog zbora: Pro musica postoji i živi. Mladi dolaze i odlaze; istina da ih više odlazi iz zbora, nekada ih je bilo 115 ali danas je pola od toga, pa ipak možemo na ovakav način izvesti koncert”.

Dodao je da na koncertu nastoje izvesti sve domaće Božićne skladbe, ali i neke koje su iz drugih naroda koji slave Božić.

”Jedan institut za crkvenu glazbu je ocijenio da su hrvatske božićne pjesme najljepše i najteološkije od svih nacija koje slave Božić, mi imamo 170 naslova božićnih pjesama”, dodao je don Filipović. Kaže da je radostan što su ljudi prepoznali njihov koncert, jer su već tri dana prije ulaznice bile rasprodane, mada po simboličnoj cijeni.

Izvor: Bljesak.info

*na dan Božića, 25. prosinca Naša TV će od 21 sat prikazati cijeli koncert, a reprizu možete pogledati u srijedu (26.12) od 20 sati.

Blagdansku večer će svojim izvedbama uljepšati Akademski zbor Pro musica, te klape Narenta, Jela, Studenac i Herceg, uz pratnju Tamburaškog orkestra Mostar i benda Mudraci. Na repertoaru su se našle tradicionalne i suvremene Božićne pjesme. Kao solisti su nastupili Anđela Bukovac, Mia Tadić, Iva Rozić, Pava Ćorić, Monija Jarak, Anita Ljubić, Hrvoje Merdžo, Karlo Milićević, Ivan Sušac, Marijo Bevanda i don Dragan Filipović.

SPONZORI PRIJENOSA:

SIK d.o.o. Mostar

Alfa Therm d.o.o. Mostar

Škutor d.o.o. Mostar