Najavljen projekt stručnog osposobljavanja dadilja

Kome ostaviti dijete na čuvanje? S povratkom na posao, to je često pitanje brojnih majki. Mnogi se koriste popularnim “baka-servisom”, ali često nisu u u toj mogućnosti, stoga tragaju za dadiljama, što često zna biti neuspješno. Prema istraživanjima, majke se najviše vode po preporuci drugih, a ideja o stručnom osposobljavanju za dadilje je naišla na odobravanje javnosti.

Socijalno-ekukativni centar proveo je u Mostaru prezentaciju jednog takvog projekta. Ta organizacija trenutačno nudi 47 obuka za odrasle osobe, od kojih su pet javnovažećih, tj. upisuju se u radnu knjižicu. Među njima je i ona za dadilje.

“Obuka za dadilje namijenjena je praktički svima. Imamo ekipu od pet stručnjaka: pedijatar, medicinska sestra, psiholog, pedagog i odgojitelj. Oni će raditi s budućim dadiljama na svim onim vještinama koje one trebaju steći”, izjavila je za Našu TV Tanja Raič Tarčuki.

Program obuke za dadilje traje 226 školskih sati. 126 sati od toga otpada na teorijski rad u kabinetu, a 100 na praksu u vrtićima. Program kreće krajem svibnja, a trebao bi završiti krajem srpnja.