Najavljeno obilježavanje 25. godišnjice utemeljenja Poskok bojne

Povodom obilježavanja nadolazeće 25. godišnjice utemeljenja prvih dragovoljačkih postrojbi Hrvatskog vijeća obrane, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević primio je u petak predstavnike Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Široki Brijeg.

25. godišnjica utemeljenja Poskok bojne u Širokom Brijegu obilježit će se u utorak, 19. srpnja na svečaniji način nego proteklih godina. Gradonačelnik Kraljević također sudjeluje u organizaciji obilježavanja godišnjice, a tom prilikom predstavnici Poskok bojne uručili su mu poklon.

“Dragovoljci su braniteljska skupina iz Domovinskog rata koja je najviše zakinuta. Kako nismo dio niti jednog zakona, ostalo nam je barem prisjetiti se tih dana i što dostojanstvenije to obilježiti s drugim udrugama Grada Širokog Brijega”, rekao je Tomislav Čerkez, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Široki Brijeg.

Program obilježavanja počet će u utorak u 16 sati svetom misom. Polaganje vijenaca na Trgu širokobrijeških žrtava bit će upriličeno u 17 sati, a pola sata kasnije svečana akademija i izložba ratnih fotografija u Kinu Borak. Od 19 sati na Trgu širokobrijeških žrtava održat će se prigodni domjenak uz zabavno-glazbeni program.