Najbolji igrač svijeta ne prestaje oduševljavati

James Harden postigao je u pobjedi Houstona protiv Knicksa 61 poen uz 15 skokova uz četiri asistencije i pet ukradenih lopti, prenosi Sport klub.

Nije Hjuston lako došao do pobede, ali ponovno je u NBA glavna tema partija koju je odigrao Harden

James Harden je na parketu proveo nešto više od 40 minuta. U prvom poluvremenu je ubacio 36 poena uz devet skokova, a do sredine treće dionice stigao je do 45 poena. Iz igre je šutirao 17 od 38. Pogodio je pet trica iz 20 pokušaja, a sa linije za slobodna bacanja imao je 22 od 25. Houston je trice šutirao 11 od 44, a gotovo polovicu pokušaja imao je Harden. Na kraju je susret završio sa 61 poenom.

Na taj način Harden je produžio niz utakmica na kojima je postigao 30+ poena na 21 utakmicu i to je četvrti najduži niz u NBA povijesti.

Prvi je Wilt Chamberlain sa 65, legendarni igrač imao je i niz od 31, a zatim od 25 utakmica sa 30+ poena.

Harden se u ovom susretu izjednačio sa Kobe Bryantom po broju poena postignutih u Madison Square Gardenu na drugom mJestu – prvo i dalje sa 62 poena drži Carmelo Anthony.

Harden je također prvi igrač koji je na jednom susretu postigao bar 60 poena uz 15 skokova od kada je to 6. ožujka 2000. za rukom pošlo Shaquilleu ONeillu.