Najbolji učenici dobili prigodne nagrade

Učenici koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima u školskoj 2016./17. godini u četvrtak 18.05.2017. su nagrađeni. Zavod za školstvo Mostar, dodijelo im je diplome i simbolične nagrade.
Na natjecanjima i testiranjima sudjelovalo je oko 1 200 učenika. No, samo oni najbolji dobili su nagradu, njih 96.

“Ovo je jedna tradicija koju provodimo već šestu godinu. S obzirom na izuzetno loš status obrazovnog sustava u društvu, cilj je dati mogućnost nadarenoj djeci kako bi iskazali svoje znanje i talente u životu. Cilj nam je da ovom promocijom potaknemo njih na bolji i kvalitetniji rad”, poručio je Željko Ćorić ravnatelj Zavoda za školstvo Mostar.

“Ovo je ponos svim djelatnicima naše škole, i možemo reći grada Mostara kad imamo ovako uspješne učenike,” poručio je Zoran Žepić, ravnatelj Osnovne škole Kruševo.

“Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što su nadležne institucije prepoznale naš rad u dječjem vrtiću. Trudimo se uvesti neke inovacije djeci u najranijoj dobi jer će oni sutra biti građani ovog grada koji će vjerojatno raditi u ovim institucijama koje su nam udijelile ovu priznanicu”, kazala je sestra Daria Jovanović, ravnteljica Dječjeg vrtića “Sveti Josip” iz Mostara.

Učenici osnovnih i srednjih škola natjecali su se u 30 predmeta, a nagrađena su samo prva tri mjesta iz svakog predmeta. Vlada Hercegovačko-neretvanske županije i ove godine osigurala je sredstva.

“Cilj je promocija kvalitetnih učenika, cilj je da ih dalje motiviramo kroz te nagrade na županijskim natjecanja i da im dokažemo da cijenimo njihov kvalitet i rad. Nadam se da će to biti mladi ljudi koji će donijeti dobro našoj Bosni i Hercegovini”, kazao je Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ.