Naljepnice se u prosincu vraćaju u sustav registriranja vozila

Vozači u Bosni i Hercegovini za manje od mjesec dana opet će prilikom registriranja svojih vozila dobivati naljepnice, izvijestilo je Vijeće ministara BiH. Nova-stara odredba počet će vrijediti 5. prosinca ove godine.

Od početka 2016. umjesto naljepnica izdavale su se potvrde o registraciji vozila, a prije kraja godine vratit će se stara praksa.

“Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) zadužena je za poduzimanje aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju dostavljanja naljepnica tijelima nadležnima za registriranje vozila, zaključno s 05.12.2016. godine, od kada će ponovno početi izdavanje naljepnica u postupku registracije vozila. Ministarstvo komunikacija i prometa će obavijestiti nadležna tijela za registriranje vozila da se od 05.12.2016. godine stavlja van snage naputak od 31.12.2015. godine, a koja se odnosila na izdavanje potvrda koje su zamjenjivale naljepnice”, navodi se u priopćenju Službe za informiranje Vijeća ministara.