Napitak koji pobjeđuje kolesterol

Kolesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj stanici. Razlikujemo dobri HDL kolesterol od LDL lošeg kolesterola čija povećana razina u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih žila.

Prijetećoj masnoći moguće se suprostaviti uz pomoć pametnog odabira namirnica. Grejp je apsolutni pobjednik kada je riječ o borbi s lošim kolesterolom jer osim visoke razine vitamina C sadrži i pektin koji u kombinaciji s vitaminom snižava kolesterol i štite krvne žile od začepljenja.

U stopu ga prati celer. Dvije stabljike ovog povrća dnevno su dovoljne da se razina kolesterola smanji za čak pet puta. Pri tomu je najvažnija njegova uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline čime se uklanjaju i loše masnoće.

Sastojci:
– 1 grejp
– 2 stabljike celera
– vezica peršina
– ¼ limuna
– 3 ploške đumbira

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok ne dobijete gusti sok i barem jednom dnevno popijte čašu ovog svježeg napitka koji će regulirati masnoće u organizmu.

Savjet: Pripremljeni svježi sok najbolje je konzumirati prije ručka, što ostavlja dovoljno vremena da tijelo upije sve sastojke i aktivira njihovo djelovanje. Međutim, možete ga popiti i nakon obroka.