Naša stranka pokušat će blokirati donošenje proračuna Mostara za 2017.

Potaknut negativnim nalazima revizije Proračuna Grada Mostara za 2015. godinu, Gradski odbor Naše stranke pokrenuo je inicijativu za neizglasavanje Odluke o proračunu za 2017. godinu u Parlamentu Federacije BiH. Ističu kako se jedino prekidom dotoka novca može spriječiti agonija u Mostaru zbog neodržavanja izbora.

Nelegitimno, netransparentno i nelegalno se troši novac iz mostarskog proračuna, istaknuli su predstavnici Naše stranke Dennis Gratz, Irma Baralija i Marinko Šanje. Naglašavaju kako HDZ i SDA sami odlučuju kako će se upravljati proračunom teškim 60 milijuna KM.

Naša stranka pokrenula je i posebnu reviziju proračuna za 2015. godinu koja je, prema njihovim riječima, pokazala da je novac iz gradskog proračuna nelegalno potrošen.

Podsjećamo, prema odluci Ustavnog suda Federacije BiH, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, u dogovoru sa svojim najbližim suradnicima, od 2013. godine je imao ovlast donositi Odluku o proračunu i Odluku o izvršenju Proračuna Grada Mostara. Predstavnici Naše stranke smatraju kako se na taj način ne pomaže Mostarcima nego strankama koje uništavaju grad.