Naša TV – godinu dana s vama

Brzo je proletjela televizijska godina.

14. ožujka 2016. prvi put je svojim programom u eter zakoračila Naša TV. Puno očekivanja i nagađanja. Hoće li, neće li, kako će izgledati…

Ali hrabar korak uspostave novog medija je ipak zaživio. U procesu medijskog odrastanja donosili smo priče iz svih krajeva, a teme su bile šarolike.

Bez obzira što je bio prvi i dugoočekivan, Dnevnik je odmah krenuo s najjačom vijesti tih dana, napadom na Duju Šantića, sina generala Vlade Šantića koji nažalost ni danas godinu dana kasnije nije bliže istini o svome ocu.

Na tragu ove prve vijesti valja reći da su braniteljska pitanja brojna, a nastojali smo uvijek biti otvoreni svima koji žele da se njihov glas čuje.

Relativno mladu novinarsku ekipu zatekla je standarno turbulentna bh. politička situacija. Svjedočili smo u samo godinu dana hrpi političkih pregovora i kriza. Gdje je ostvaren napredak, a gdje korak unatrag ostavljamo vama na zaključak.

Kako je ime Naše TV postajalo prepoznatljivije, tako su i važnija politička imena dolazila ispred naših kamera. Razgovarali smo s gotovo cijelim političkim vrhom Republike Hrvatske. Premijer Andrej Plenković je u vrijeme intervjua bio europarlamentarac i došao je na televiziju opušteno, bez velike pratnje.

Nije sve u visokoj politici. Dobre priče i prave zanimljivosti kriju se i u gospodarstvu. Fenomen smilja je redovito bio jedan od najgledanijih, a ekipa je pokazala da naši poljoprivrednici i ostali pored problema imaju puno više entuzijazma i dobrih ideja.

U našem navikavanju na TV kamere polako smo i ljude Hercegovine privikavali na medijsku prisutnost. U toj potrazi otkrili smo brojne zanimljive osobe koje ćemo dugo pamtiti, a nadamo se i još koji puta snimati.

Velikih događaja nema bez medija koji bi ih prenijeli. Borba za mjesto na crvenom tepihu i u hrpi mikrofona je stalna. Biti u pravo vrijeme na pravom mjestu i eto ga, imate dobru vijest.

Jeste li se zasitili liga petice, urednih travnjaka i skupih igrača koje nikada u životu nećete vidjeti. Sportske vijesti su donosile nešto drugo, borbe s domaćih terena, klubovi s kojima se možemo poistovjetiti.

Za sportske vijesti je alfa i omega kolega Albert Pehar. Bez njega i naših drugih vanjskih suradnika ne bi bilo moguće realizirati ovakav program kakav on danas.

Na kraju, dragi gledatelji, veliko hvala svim prijateljima televizije koji su pomagali savjetima, kontaktima, opremom, živcima, a ima vas dosta. Živjeli smo ovu godinu zajedno s vama izravno ili neizravno, a ono najljepše u cijeloj priči je to što nas nove stvari tek čekaju, tko zna što nose dani pred nama.

Pregled se osvrnuo ponajviše na središnju informativnu emisiju Dnevnik, i to na samo mali dio našeg truda, a brojne zanimljivosti iz dijaloških izdanja možete pogledati na našem portalu.