NBA zvijezde u Osijeku, Gradski vrt gorjet će za Hrvatsku

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Stojko Vranković najavio je nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmicu protiv Litve, koja se igra 14. rujna u osječkoj dvorani “Gradski vrt”, prenosi Index.

“Zahvaljujem Osijeku na bezuvjetnoj potpori koju nam daje uoči utakmice protiv Litve, koja je nama jako bitna. Nadam se da će dvorana biti puna, da će atmosfera biti dobra i da ćemo mi to publici vratiti dobrom igrom i pobjedom. Treba naglasiti da hrvatska reprezentacija prvi put u povijesti nastupa s četiri NBA igrača, nažalost otkazali su Dragan Bender i Mario Hezonja, ali s ovim što imamo mislimo da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i nastaviti prema izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Vranković.

“Gledajući rezultate mlađih selekcija U-20 i U-16 te naslov kadetskih prvaka Europe mislimo da imamo dobru perspektivu za budućnost hrvatske košarke. No, pred nama je puno rada, Litva jak protivnik, među deset najboljih reprezentacija svijeta, košarkaška zemlja, kod njih je košarka sport broj jedan”

Dolazak reprezentacije u Osijek imat će i humanitarni karakter, najavio je član Upravnog odbora HKS-a Ivica Mlinarević.

“Odlučili smo donirati 20 košarkaških lopti i dva koša školi koju odaberu predstavnici Županije”, rekao je Mlinarević.