Nevrijeme u Slavoniji nanijelo milijunsku materijalnu štetu

Područje Požeštine najteže je stradalo u nevremenu koje je pogodilo sjeveroistočni dio Hrvatske u srijedu navečer.

Procjenjuje se da je olujni vjetar praćen tučom izazvao milijunsku materijalnu štetu na obiteljskim kućama, gospodarskim objektima i javnim površinama u Pleternici, Kutjevu, Požegi i općini Jakšić.

U Orahovici, u Virovitičko-podravskoj županiji, pijavica i tuča uništili su brojne usjeve i ljetinu. “U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Jako je stradao i sam park u centru, u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Jaka kiša je donosila kamenje na prometnice, a neke su i oštećene uslijed bujica”, izjavio je za HRT gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za četvrtak je najavio promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, povremenu kišu i grmljavinu, mjestimice i izraženije pljuskove, glavninom u prvome dijelu dana. Vjetar bi trebao biti slab i umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a u gorskoj Hrvatskoj zapadni i jugozapadni.