Nikola Mirotić razmijenjen u Milwaukee Buckse

Nakon što su jučer obavili razmjenu s Detroit Pistonsima u koje su poslali mladog centra Thona Makera, sad su do nas došle glasine da se toj razmjeni priključuju New Orleans Pelicansi, prenosi Hoopster.

Naime, prema Adrianu Wojnarowskom Pelicansi će u Buckse poslati krilnog centra Nikolu Mirotića, a u zamjenu će iz Bucksa dobiti krilnog centra Jasona Smitha koji se nije naigrao u Bucksima i krilo Stanleyja Johnsona koji tako nije ni uspio debitirati za Buckse nakon jučerašnje razmjene izmedju Bucksa i Pistonsa. Osim Smitha i Johnsona Pelicansi će od Bucksa dobiti i čak 4 picka druge runde drafta.
Dolazak Mirotića u Buckse je odgovor na dovodjenje Tobiasa Harrisa u Sixerse.

Bucksi se nadaju da će Mirotić imati odličnu kemiju s njihovom zvijezdom Giannisom Antetokuompom kao što je u Pelicansima bila izmedju njega i Anthonyja Davisa. Ovom razmjenom Bucksi su prešli granicu luxury taxa. Ako bi uspjeli osvojiti titulu prvaka NBA lige nitko na to neće ni obraćati pažnju.

Nakon razmjene Pelicansi su zbog razlike u plaćama dobili 3,2 milijuna trade exception klauzule što znači da će u roku od godinu dana moći nekog za te pare ubaciti na roster. Takodjer Pelicansi će morati nekog da otpuste jer sada imaju 16 igrača platnom spisku. Zasad nije poznato tko će to biti.