Novi Battlefield V navodno se vraća u razdoblje Drugog svjetskog rata

ako već i ukućani svakog igrača znaju da novi dio Battlefield serijala izlazi ove godine, Electronic Arts još uvijek nije spreman svoje fanove nahraniti ikakvim informacijama o tome kada i gdje je igra smještena. Međutim, to ne ograničava ljude da spekuliraju što nam EA DICE priprema, a prema najnovijim saznanjima vraćamo se ratovanju u vrijeme Drugog svjetskog rata.

Prema tehnološkom portalu VentureBeat, izvori upoznati s planovima Electronic Artsa podupiru ranije priče da se nakon devet dugih godina (hint: Battlefield 1943) vraćamo u jedno od najružnijih vremena u povijesti čovječanstva; a sljedeći Battlefield, izvorno nazvan Battlefield 2 – iako se radi o potpuno novoj videoigri, a ne remasteru istoimenog naslova iz 2005. godine – sada je preimenovan u Battlefield V.

S obzirom na to da ovako stvari stoje, pametnije je ne previše se nadati skorašnjem izlasku Battlefield: Bad Company 3. No, u slučaju da će budućnost zahtijevati strateški pomak Electronic Arts drži potencijalan nastavak na sigurnom. Naposljetku, prisjetimo li se uspjeha koji je dočekao EA i DICE s vraćanjem franšize u povijesne dane ima smisla da se tamo malo i zadrže.