Novi načelnici i gradonačelnici stupili na dužnost

Načelnici i gradonačelnici općina i gradova koji su izabrani na listopadskim lokalnim izborima u utorak stupaju na dužnost. Središnje izborno povjerenstvo BiH uručilo im je uvjerenje o dodjeli mandata. Imenovanje nije prošlo mirno. Načelnici iz Krajine napustili su dvoranu izražavajući nezadovoljstvo izborom načelnika Velike Kladuše.

Načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić prvi je kojem je uručeno uvjerenje o dodjeli mandata jer je prozivka obavljena po imenima općina. Sedam načelnika Unsko-sanske županije i gradonačelnik Bihaća izišli su iz dvorane pokazujući tako nezadovoljstvo što mu se uopće dopustilo da se kandidira za načelnika općine.

Abdić je nakon preuzimanja mandata rekao kako nije ništa sporno jer se pravosuđe o njemu već izjasnilo.

SIP je potvrdio rezultate lokalnih izbora za 73 općinska vijeća, 57 skupština općina, 130 načelnika, četiri gradska vijeća, šest skupština gradova, deset gradonačelnika i Skupštinu Brčko Distrikta BiH.

Izabrani službenici dužni su dostaviti SIP-u izjavu o imovinskom stanju do 2. prosinca. Dužni su konstituirati općinska vijeća odnosno skupštine u roku od 30 dana od dana objave potvrđenih izbornih rezultata.