“Novi pogled” velika podrška oboljelima od raka dojke

Rak dojke drugi je najučestaliji tumor uopće. Sve je više žena koje obolijevaju od ove opake bolesti, pa se preporučuju redovne pretrage. Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije djeluje Udruga “Novi pogled” koja nastoji pomoći ženama koje se bore s ovom opakom bolešću.

Slavka Šimunović, majka četvero djece, udovica čovjeka koji je umro od karcinoma, već pet godina vodi bitku s istom opakom bolešću. Nakon karcinoma dojke, bolest joj se pojavila ponovno, ali u drugom obliku.

Unatoč kemoterapijama i različitim fizičkim poteškoćama koje joj je bolest donijela, Slavka se psihički dobro osjeća. Snagu joj, kako kaže, donosi njezina obitelj te vjera u Boga i samu sebe.

Veliku podršku pronašla je i u Udruzi “Novi pogled”, gdje kroz razgovor razmjenjuje iskustva sa ženama koje se nalaze u istoj situaciji. Udruga okuplja žene oboljele od raka dojke, ali i drugih malignih bolesti.

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke. Kroz to razdoblje posebno se skreće pozornost na mogućnosti ranog otkrivanja.