Novi sastanak Vlade HNŽ-a i sindikata

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica domaćini su radnog sastanka koji se održava u srijedu u mostarskog Gradskoj vijećnici, a na kojem bi se trebao zauzeti zajednički stav oko zahtjeva sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u.

Sastanak je započeo u 10 sati, a osim domaćina, na sastanku sudjeluju i predstavnici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ministarstva financija i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, kao i predstavnici osnivača zdravstvenih ustanova/ općine i Grad Mostar, menadžmenta zdravstvenih ustanova i predstavnika suosnivača (Vlada FBiH i predstavnici vlada Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije te njihovih zavoda zdravstvenog osiguranja).

– Na današnjem radnom sastanku očekujemo opsežnu, temeljitu i argumentiranu raspravu na kojoj će se zauzeti, nadam se, zajednički stav o svim zahtjevima sindikata koji su upućeni prema resornom ministarstvu i Vladi – kazao je Feni glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Istaknuo je kako se na sastanku očekuje dogovor oko sastava pregovaračkoga tima koji će započeti proces pregovaranja sa sindikatima zdravstvenih djelatnika 26. veljače ove godine.

– Današnji sastanak će dati okvire i smjernice pregovara i dogovoriti sastav pregovaračkoga tima kako bi se krenulo u razgovore, a koji po nama trebaju, a tako i očekujemo, rezultirati rješenjem koje će biti prihvatljivo za sve ‘strane’ u razgovorima. Držim da smo svi na istoj strani da nađemo najbolje rješenje za funkcioniranje zdravstvenog sustava na korist korisnika zdravstvenih usluga, ali i ljudi koji su uposleni u toj oblasti, a rade jedan jako odgovoran posao – rekao je Pavlović.

U međuvremenu, Sindikat doktora medicine i stomatologije HNŽ-a najavio je da će 12. veljače stupiti u generalni štrajk.

Izvor: Fena