Obavijest o zatvaranju i izmjeni regulacije prometa zbog održavanja biciklističke utrke

U nedjelju 22.4. održat će se međunarodna cestovna biciklistička utrka „VELIKA NAGRADA GRADA MOSTARA“, na kojoj sudjeluje oko 100 biciklista natjecatelja, te prateće osoblje i osiguranje. Utrka se održava na na području Grada Mostara i to slijedećom KRUŽNOM trasom: START ulica dr. A. Starčevića (Centar II raskrižje s ul. Vokić Lorković ispred benzinske crpke Centrum) – ul. Rudarska – ul. II Bojne Rudničke – Raštani – Vojno – most Vojno – Potoci magistralni put M17 prema sjeveru do skretanja prema Rujištu – Regionalni put R4 Potoci-Rujište – skretanje prema Kutilivču – Deponija Uborak – desno prema magistralnom putu M17 do benzinske crpke BP Oil – magistralni put M17 prema jugu – Vrapčići – Obilaznica Mostar (magistralni put M17) tj. ul. 29. Hercegovačke divizije – raskrižje južnog ulaza u Grad Mostar – ul. Maršala Tita – raskrižje na Tekiji – most Hasana Brkića – Nova Gradska Magistrala – Bulevar Narodne Revolucije – ul. Dr. A Starčevića – CILJ Centar II, u vremenu od 11 do 15 sati.

NATJECATELJI ĆE VOZITI 4 KRUGA OZNAČENOM TRASOM!

Reguliranje prometa na gore označenoj trasi u datim uvjetima provodit će policija.
Zbog održavanja biciklističke utrke, policija i redari povremeno će zatvarati dionice cesta, pristupne putove, te mjesta starta i cilja, stoga pozivamo sve vozače motornih vozila, kao i pješake koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila, odnosno da se suzdrže od prelaska preko ceste do prolaska biciklista.
Također, upozoravamo sudionike u prometu da se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa, s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, međutim moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na sve bicikliste u prometu. 

Cesta će na pojedinim dionicama i raskrižjima biti zatvarane u trajanju od 10-20 minuta, a nakon tog vremena nastavit će se usporeno odvijanje prometa do prolaska zadnjeg bicikliste odnosno do prolaska zaštitnice – posljednjeg policijskog automobila.

Mole se građani za oprez i strpljenje u navedenom vremenskom razdoblju te da svoje automobile ne zaustavljaju ili parkiraju na cesti kako bi se izbjegle neželjene posljedice.
Molimo građane da poštuju privremena ograničenja u prometu, upute i zapovijedi policijskih službenika, kako bi održavanje biciklističke utrke proteklo u redu, bez opasnosti za sudionike utrke, te ostale građane i sudionike u cestovnom prometu.

Organizator
Biciklistički natjecateljski klub
Hercegovac Mostar