Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti počelo u Kninu

Hrvatska obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Ujedno je to 21. obljetnica vojno-redarstvene Operacije “Oluja” kojom je oslobođeno više od deset tisuća kvadratnih kilometara okupiranog područja.

Na današnji dan u Kninu Hrvatska vojska je oslobodila Knin, središte samoproglašene republike pobunjenih Srba, te je na povijesnoj tvrđavi podignuta hrvatska zastava.

Upravo je podizanjem zastave u petak ujutro počelo obilježavanje te akcije uz nazočnost vojnog i državnog vrha, uključujući vrhovnu zapovjednicu i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i predsjednika tehničke Vlade Tihomira Oreškovića.

U Knin su stigli brojni branitelji koji su sudjelovali u “Oluji”, a ove godine branitelje s invaliditetom bivši su suborci i građani iznijeli na tvrđavu.

Proslava Dana pobjede nastavit će se u središtu Knina. Poslije mise, slijedi raznoliki program, a u 21 sat počinje koncert “Pobjeda za heroje”. Tijekom koncerta od 21 sat bit će aktivan pozivni centar za obnovu vodotornja u Vukovaru, a cijela svečanost završava u 23.30 vatrometom.