Obilježena 25. obljetnica osnutka Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović”

Ljubuški se danas nakratko vratio u ratne 90te. Mislima i molitvom, pripadnici Postrojbe za posebne namjene “Ludvig Pavlović” prisjetili su se svojih kolega koji više nisu s nama. Nisu više, ali bili su kada je bilo najteže i najpotrebnije. U ratu, u obrani svoje Domovine.

Ponosni su danas bili pripadnici ove postrojbe, ali i brojne obitelji i prijatelji, svi simbolično odjeveni u crne majice s oslikanom brojkom 25. S pripadnicima Oružanih snaga, svečanosti je nazočila i ministrica obrane Marina Pendeš, koja je poslala jaku poruku.

“Moramo biti ponosni na našu prošlost, moramo intenzivno raditi u sadašnjosti kako bi naš narod imao budućnost” rekla je Marina Pendeš, ministrica obrane BiH.

Pendeš je također istaknula, kako je doprinos Postrojbe za posebne namjene” Ludvig Pavlović” u ratu bio iznimno velik i značajan te da zahvaljujući njima i drugim postrojbama HVO – a, danas u Oružanim snagama postoji puk koji slijedi tradiciju HVO – a. 25. godina nakon osnutka postrojbe, obilježavanjem obljetnica čuvaju istinu Domovinskog rata.

Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima prijemom kod općinskog načelnika Nevenka Barbarića, nakon čega su na Trgu dr. Franje Tuđmana položeni vijenci i upaljene svijeće te je služena i sveta misa.