Obilna kiša odgodit će ljetnu sezonu na slapu Kravica

Vodopad Kravica jedan je od najatraktivnijih lokaliteta u Hercegovini, smješten tri kilometra nizvodno od Vitaljine blizu Ljubuškog. Stvoren je radom rijeke Trebižat, pa je kao prirodan fenomen pod zaštitom države kao geološki spomenik prirode. Visina vodopada kreće se od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod vodopada promjera 120 metara.

U ljetnim mjesecima zna biti prava gužva jer u jednom danu na vodopad Kravica stigne 60 autobusa s turistima. Zbog obilnih kiša koje ne prestaju padati, vodostaj Trebižata je još uvijek visok, pa trenutačno nema puno posjetitelja, tek su rijetki iskoristili priliku za fotografiranje i rashlađenje u plićaku.

Direktor Turističke zajednice Županije zapadnohercegovačke Grgo Mikulić ističe kako će upravo zbog vremenskih prilika ova sezona malo kanije početi negoli je to uobičajeno:

“Ljetno-kupališna sezona na slapu Kravica i tokom cijele rijeke Trebižat zasigurno će ove godine kasniti i sigurno neće početi prije kraja lipnja. Međutim, ni slap ni Trebižat zbog toga neće biti ništa manje atraktivni zbog novog, zelenog izgleda Hercegovine”, rekao je Mikulić za Našu TV.