Obnavlja se šest škola u HNŽ-u i Dom zdravlja Jablanica

Potpisivanjem ugovora s tvrtkama Džena d.o.o. Gradačac i Promark/Alfatherm Mostar, počeo je proces implementiranja mjera energetske učinkovitosti na sedam javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Ugovore s predstavnicima tvrtki potpisali su u ponedjeljak u Mostaru Josip Martić, federalni ministar prostornog uređenja i Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a.

Ugovor s tvrtkom Promark/Alfatherm Mostar vrijedan je 3.146.882,18 KM, a njime je predviđena obnova Srednje građevinske škole Juraja Dalmatinca i JU IV. O.Š. u Mostaru, O.Š. fra Didaka Buntića u Čitluku, Srednje škole u Čapljini i O.Š. u Crnićima. S tvrtkom Džena d.o.o. Gradačac potpisan je ugovor za obnovu JU Srednja škola Konjic i JZU Dom zdravlja Jablanica u iznosu 1.143.710, 75 KM.

“Ovim projektom, za koji će Vlada, iako su objekti u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, u ovoj i sljedećoj godini izdvojiti devet milijuna KM koji će biti osigurani kreditom Svjetske banke po najpovoljnijim tržišnim uvjetima, bit će izvršena promjena otvora, postavljanje termofasada, saniranje krovova i podova te izmjena sustava grijanja i rasvjete na sedam javnih ustanova u HNŽ-u”, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Završetak radova predviđen je za četiri mjeseca, kako bi učenici počeli sezonu grijanja u obnovljenim objektima.