Obnovljeni Granični prijelaz Gorica pušten u rad

Uprava za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine priopćila je da je u nedjelju pušten u rad potpuno novoizgrađeni Granični prijelaz Gorica između BiH i Hrvatske.

Početak radova na novom prijelazu bio je početkom prosinca prošle godine, a na njegovu izgradnju potrošeno je 1,6 milijuna KM. Prijelaz ima dvije trake za ulaz u BiH i dvije za izlaz te dodatnu za otvaranje u pravcu u kojem se stvore veće gužve.

“Novi Granični prijelaz Gorica urađen je u skladu sa svim standardima Europske unije kako bi zadovoljio sve neophodne potrebe za promet putnika i roba te posebno roba koje zahtijevaju fito-sanitarni inspekcijski nadzor. Prijelaz je urađen na način da postoji dio za putnički promet i dio za teretna motorna vozila. Na terminalu koji se nalazi uz sam granični prijelaz smještene su i sve inspekcijske službe koje su neophodne s obzirom na kategorizaciju graničnog prijelaza i dozvoljenu vrstu roba koje mogu prelaziti na ovom prijelazu”, navodi se u priopćenju Uprave za neizravno oporezivanje.