Očekuje se helikopter na Ruištu, mnoštvo požara u HNŽ-u

Na lokalitetu Ruišta i dalje je aktivan šumski požar, a pojačan vjetar je nepovoljno utjecao na razvoj i smjer požara pa su i tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak požar gasili pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Ruišta kako bi zaštitili stambene objekte. Kuće trenutačno nisu ugrožene, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Drugi krak požara, koji se širi u smjeru Zijemalja, pokušavaju gasiti pripadnici Šumarstva “Srednje-Neretvanskog”, gdje minirana i nepristupačna područja otežavaju gašenje. Tijekom dana helikopter Oružanih snaga BiH trebao bi ponovno pružiti pomoć u gašenju požara na području Ruišta.

Šumski požar na lokalitetu Čvrsnice i Drežnice-Batačke lazine je i dalje aktivan. Gori šuma munike i bukve. Prema informacijama iz PVP-a Mostar, miniran i nepristupačan teren otežavaju gašenje požara.

Na području Mostara u nedjelju je u Južnom logoru i Kosoru gorjela trava, dok je u Ulici Blajburških žrtava gorjela trava i borovina.

Na području Čapljine zabilježeno je šest požara. Na Modriču je gorjela šuma, u Domanovićima trava i nisko raslinje, na Svitavi i Jasenici trava i šuma, a u Gabeli i Tasovčićima trava i nisko raslinje.

Na području Čitluka zabilježena su dva požara, u Ograđeniku su gorjeli smeće, trava i nisko raslinje, a u Vidovićima trava i nisko raslinje.

Na podučju općine Konjic, u mjestu Bradina, na lokalitetu Stari put za Ivan Sedlo, gorjeli su trava i šipražje, a zahvaćena je površina od oko dva duluma.

Na području Rame, u selu Orašac, gorjeli su trava i nisko raslinje.