Odgođeno puštanje digitalnog TV signala u BiH

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH priopćilo je da se odgađa puštanje testnog digitalnog signala za područja Sarajeva, Banje Luke i Mostara najavljenog za 29. rujna.

“Sve tehničke i organizacijske pretpostavke za taj događaj su bile osigurane, međutim na adresu Ministarstva komunikacija i prometa BiH stigao je dopis Radio-televizije Republike Srpske u kojem je predloženo da se ovaj termin prolongira i da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovicu listopada. Ne ulazeći u razloge ovakvog zahtjeva, a u cilju zadržavanja korektnih odnosa Ministarstva komunikacija i prometa sa svim javnim emiterima, kao važnim sudionicima procesa digitalizacije, Ministarstvo je prihvatilo prijedlog RTRS-a da se testno puštanje digitalnog signala odgodi”, navodi se u priopćenju ministarstva te se dodaje:

“Napominjemo da je na sastanku ministra Ismira Juske s generalnim direktorima triju javnih emitera, Belminom Karamehmedovićem iz BHRT-a, Draškom Milinovićem iz RSTRS-a i Džemalom Šabićem iz FTV-a, održanom 1. rujna 2016., dogovoreno da testno puštanje digitalnog signala bude obavljeno do kraja mjeseca. Ministarstvo, kao nositelj cijelog projekta digitalizacije u BiH, još jednom ističe da su svi tehnički i organizacijski uvjeti za puštanje testnog signala i okončanje prve faze digitalizacije ispunjeni i da će građani kao krajnji korisnici programa javnih RTV servisa na području Sarajeva, Banje Luke i Mostara sigurno dobiti testni digitalni signal u svojim domovima u prvoj polovici listopada.”

Na kraju ministarstvo najavljuje da će javnost biti blagovremeno obaviještena o novom terminu puštanja digitalnog signala.