Održan “Mostar Summer Dance Fest”

Prvi put održan je festival plesa „Mostar Summer Dance Fest“ u sklopu manifestacije “Mostarsko ljeto”.

Plesni klubovi nastupili su u disciplinama: show dance, jazz dance, hip hop, street show, akrobatski rock end roll, LA-ST parovi, etno carakterni plesovi, contemporary te mostarskoj publici pokazali bogatstvo plesne umjetnosti.

Na velikoj sceni Narodnog Pozorišta Mostar publika je uživala u 25 koreografija, kojim su se predstavile plesne skupine iz čitave Bosne i Hercegovine, među kojima su i brojni državni, europski i svjetski prvaci u odrađenim kategorijama.

Voditeljica i koreografkinja “Mo Starsa“ Nataša Jekić koja je i organizatorica događaja naglasila je da se festival plesa trebao održati na platou ispod Starog mosta, ali zbog vremenski prilika publika je uživala u ambijentu Narodnog Pozorišta Mostar.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović je prilikom otvaranja manifestacije istaknuo da se „Mostar Summer dance Fest“ po prvi put održava u okviru „Mostarskog kulturnog ljeta“.

On se nada da će plesni festival u gradu na Neretvi postati tradicija i da će mostarska publika uživati u ljepoti plesa.

Večer plesa uz 25 plesnih koreografija svojim nastupom dodatno su obogatili glazbenici Adnan Jerlagić i Rizo Ruža.

Izvor: Pogled.ba