Održana akcija čišćenja “Za ljepši Mostar”

I dok je Mostar prije rata glasio kao jedan od najčišćih gradova na području bivše države, situacija je danas potpuno drugačija. Nerijetko se otpad se može vidjeti na ulicama i zelenim površinama. Ista situacija je i kada je u pitanju trim staza na Bijelom brijegu.

Pod radnim nazivom “Za ljepši Mostar” građanska inicijativa “Zajedno za Trimušu”, Gospodarska komora grada Mostara, djelatnici Aluminija i volonteri, danas su čistili ovaj dio grada.
Zahvaljujući njima, takozvana Trimuša, odnosno pluća grada Mostara, trebala bi ponovno prodisati.

“Mi kao studenti smo se organizirali još 2011. godine kada smo pokrenuli prvu akciju čišćenja trim staze. Tada smo kao građanska inicijativa “Zajedno za Trimušu” čistili i uređivali sami. Danas nam pomažu volonteri, Gospodarska komora grada Mostara i djelatnici Aluminija” rekao je Darko Karačić iz građanske inicijative “Zajedno za Trimušu”.

Ovaj dio grada, nastao je pošumljavanjem 60-tih godina prošlog stoljeća. Trim staza danas je područje gdje građani provode vrijeme, kroz šetnju, ali i druge aktivnosti. No, zbog neredovnog održavanja, često je boraviti ovdje, opasno po život.

Iako sustavnog održavanja ovog područja kako kažu nema, iz građanske Inicijative “Zajedno za Trimušu” izrazili su nadu kako će do toga ipak doći. Malim, ali sigurni koracima, ukoliko se ovakve akcije nastave, trim staza ponovno će postati poželjno mjesto za boravak u prirodi.