Održano Pučko veselje u Gorancima

U sklopu manifestacije Kulturno ljeto župe Goranci održan je središnji događaj – Pučko veselje na kojem su nastupili Sinovi Hercegovine, Grupa Prima, HKD Vrila, KUD Crnašnica iz Knešpolja i domaćini, ženski pjevački sastav, HKUD Goranci kojima je ovo prvi nastup nakon ponovnog okupljanja.

Prva nedjelja u mjesecu kolovozu na Gorancima bila je rezervirana za veselje i druženje. Posjetitelji su zaista uživali u ovoj glazbenoj poslastici koja je i usred ljeta privukla velik broj posjetitelja, što posebno veseli na broju ljudi koji su došli, tako da možemo reći da je večer bila zanimljiva i veličanstvena, piše portal Goranci online.

Dodatnu atmosferu podigli su voditelji programa, neponovljivi dvojac, Frane Mikulić i Ante Boban – Bujica. Dodjeljene su i nagrade sa foto natječaja „Prirodne ljepote zavičaja“. Prva nagrada koju dodjeljuje Organizacijski odbor dodjeljena je Patriku Biliću za fotografiju Stari most, a druga nagrada prema osvojenom broju lajkova dodijeljena je Tatjani Čuljak za fotografiju Risovac.

U sklopu programa obilježeno je i 10 godina postojanja zajednice Goranci online koji su osnovani su 7. srpnja 2010. prvo kao Facebook zajednica, a četiri godine kasnije kao portal. Cijelo vrijeme trudili su se da svojim sadržajem, zanimljivostima, obavijestima i vijestima postanu omiljeno internet mjesto za sve one koji imaju veze sa ovim  krajem. Goranci online nastao je s ciljem povezivanja iseljenih i domaćih Gorančana i okolice, te informiranja čitateljstva o aktualnim zbivanjima na ovom području.

Ujedinjeni u glazbi, plesu, pjesmi, gangi i bećarcu sudionici ovog događaja uživali su do zore.

Manifestacija Kultunog ljeta župe Goranci nastavlja se se već u srijedu, 9. kolovoza kada nas očekuje promocija romana „Posljednji“, spisateljice Anite Martinac. Promocija će se održati u Osnovnoj školi Pod jelom u Gorancima u 20 sati.