Osim struje, u 2017. poskupljuju i prehrambeni proizvodi

Prvi dan 2017. godine donosi novi val poskupljenja u Bosni i Hercegovini. Rastu cijene pojedinih prehrambenih proizvoda, a uz zimsko računanje vremena dolazi i poskupljenje cijena električne energije.

Prosječna plaća u BiH iznosi oko 830 KM, a mjesečni troškovi se samo povećavaju. Početkom iduće godine dolazi do povećanja cijena cigareta. Očekuje se i rast cijena kave, šećera i brojnih svakodnevnih potrepština. Postavlja se pitanje: kako će prosječni građanin preživjeti 2017.?

Budući da je ponovno podignut kredit kako bi se uopće mogle isplaćivati mirovine, ni taj iznos neće rasti. Zato će poskupljenja posebno utjecati na umirovljenike.

“Džep prosječnog umirovljenika najviše će pogoditi poskupljenje šećera i kave zbog naših običaja vezanih za konzumaciju kave”, izjavila je za Našu TV Senada Tanović, predsjednica Skupštine Gradskog saveza umirovljenika Mostar.

Poskupljuje i struja. Mjesečni računi bit će viši u prosjeku za oko 90 pfeninga. Podsjetimo, u BiH oko milijun stanovnika živi na granici siromaštva, no opet nekako uspijevaju spojiti kraj s krajem.