Otvaranje nove sezone u HNK Mostar

Jedan od najizvođenijih autora novijeg ruskog dramskog pisma Ivan Viripajev autor je i drame “Kisik” kojom će ove godine biti otvorena nova kazališna sezona u HNK Mostar. Predstava će biti izvedena 7. rujna na Maloj sceni mostarske kazališne kuće.

Predstava “Quijotanje”, autora Dragana Komadine, bit će odigrana u srijedu, 13. rujna, u okviru večeri “Ladies In by Jana” za poslovne žene, te u četvrtak, 14. rujna, za ostalu publiku, priopćeno je iz HNK-a Mostar.

U povodu obilježavanja 23. godišnjice osnutka HNK Mostar, najuspješnija predstava u protekloj sezoni “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” na repertoaru je 22. i 23. rujna. Predstava “Hamleta u selu Mrduša Donja” prvo je i najpoznatije dramsko djelo proslavljenog hrvatskog autora Ive Brešana, a predstavu je režirao Ivan Leo Lemo.

Na kraju mjeseca se očekuje izvedba poetsko-glazbeno-scenskog kolaža “Hercegovina IV. dio”. Poeziju govore glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnjik Njirić i Robert Pehar.

Publika će imati priliku čuti ukupno pedeset pjesama od 33 pjesnikinje i pjesnika koji su, počevši od Antuna Branka Šimića pa do Krešimira Šege, stvorili bogatstvo i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja.

Iz HNK-a Mostar podsjećaju da je u tijeku 42. festival autorske poetike “Nove nade”, u organizaciji Mostarskog teatra mladih, u okviru kojeg će na Maloj sceni HNK Mostar u utorak, 5. rujna, gostovati Amatersko pozorište iz Prijepolja s predstavom “Tmuša: Tako mi srca”, autorice Snežane Gnjidić, u režiji Sunčice Milosavljević.