Otvoren prvi senzorni park u Hercegovini

Vrtić Radobolja u Mostaru dobio je prvi senzorni park u Hercegovini. Izgrađen je i obnovljen uz pomoć Veleposlanstva Bugarske, a zajedno s njihovim predstavnicima otvorio ga je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

130 djece vrtića Radobolja u Mostaru, zajedno s prijateljima iz drugih vrtića, dobili su priliku igrati se i razvijati svoje sposobnosti u senzornom parku. Prvi ovakvog tipa u Hercegovini, senzorni park, doprinijet će između ostalog i motorički ispravnom tjelesnom razvoju djece.

Park je obnovljen i izgrađen uz pomoć veleposlanstva Republike Bugarske u BiH za što je izdvojeno 30 000 maraka.

“Ovo je 11 projekt koji je Bugarska prepoznala u okviru pomoći razvoja općina u BiH. Jako smo sretni, jednako kao ova djeca ovdje, što danas na ovaj lijepi dan možemo otvoriti ovaj park”, rekla je Avgustina Tzvetkova-Karabascheva Veleposlanica Republike Bugarske u BiH.

Gradonačelnik Bešlić, zajedno s bugarskim i predstavnicima vrtića Radobolja, svečano je otvorio senzorni park. A djeca su pripremila i prigodan program.

Pomno osmišljen prostor djeci će pružiti i pravi doživljaj prirode svim osjetilima. Za razliku od klasičnih, plastičnih i skupih parkova, senzorni park vrtića Radobolja izgrađen je od prirodnih materijala.