Otvoren vidikovac u Mostarskom zvoniku mira

Zahvaljujući mostarskim franjevcima, grad na Neretvi uskoro će dobiti jednu novu, a po svemu sudeći u budućnosti nezaobilaznu turističku atrakciju. Na 80. metru zvonika Franjevačke crkve sv. Petra i Pavla otvara se vidikovac s kojeg je Mostar vidljiv iz ptičje perspektive. No to nije sve, uskoro će u zvoniku biti otvorena međunarodna galerija.

Inicijator ove ideje je fra Iko Skoko, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Mostaru. On je predložio da se veliki zvonik franjevačke crkve, koji je dobio ime “Mostarski zvonik mira”, preuredi s ciljem da u njemu bude smještena međunarodna galerija mira i edukacijski centar, kao i vidikovac.

Stanovnici Mostara, ali i svi oni koji dođu u ovaj grad, imaju priliku vidjeti Mosatr iz sasvim nove perspektive. Naime, svečanim otvorenjem u ponedjeljak je pušten u rad dizalo na zvoniku crkve.

Otvaranjem vidikovca završena je prva faza izgradnje. Ubrzo bi trebala biti završena i Međunarodna galerija mira u kojoj kojoj će biti izložena umjetnička djela o temi “Mir”. Ovaj zvonik, kako je kazao fra Ivan Ševo na otvaranju, zagovara mir, nadu i ljubav.