Otvorena izložba djela Likovne kolonije “Krešimir Ledić”

Izložba umjetničkih djela nastalih na petoj Likovnoj koloniji “Krešimir Ledić” otvorena je u četvrtak navečer u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru, a u okviru kulturne manifestacije “Jesen” Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru.

Likovna kolonija “Krešimir Ledić” održana je u maju ove godine u kampusu mostarskog sveučilišta u Rodoču i okupila je umjetnike iz cijele regije. Ovogodišnja tema likovne kolonije bila je “Hercegovina u očima umjetnika”.

Po riječima prodekanice za osiguranje kvalitete, ljudske resurse i poslovanje FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru Sanje Tipurić Spužević, likovna kolonija organizirana je u spomen na profesora tog fakulteta Krešimira Ledića, koji je predavao likovnu kulturu te bio vrstan akademski slikar.

“Htjeli smo sačuvati uspomenu na njega i prije pet godina napravili smo prvu likovnu koloniju, pozvali akademske slikare i to se pokazalo kao vrlo pozitivna stvar u Mostaru. Izazvani tom pozitivnom atmosferom od tada svake godine nanovo organiziramo koloniju i pozivamo umjetnike” kazala je Tipurić Spužević.

Govoreći o večerašnjoj izložbi, istakla je kako su na njoj prikazani radovi 42 umjetnika te da ona, osim kulturnog, ima i humanitarni značaj.

“Dio tih djela ostaje na fakultetu, a dio poklanjamo fondovima koji stipendiraju studente slabijeg imovinskog stanja, tako da ova izložba, osim širenja kulture i pozitivne atmosfere, ima i humanitarni karakter”, naglasila je prodekanica.

Izložba će ostati otvorena narednih sedam dana.