Packersi lagano do pobjede, Titansi srušili branitelje naslova

Green Bay Packers vs Buffalo Bills 22:0

QB Aaron Rodgers je opet imao zaštitu na lijevom koljenu, ali momčad je uspjela doći do pobjede. Obrana je imala sedam sackova i nisu dopustili nijedan poen Buffalo Billsima. „Počet ću s obranom. Mislim, shutout je ogorma. To je ono što želite“, izjavio je glavni trener Packersa Mike McCarthy. Aaron Rodgers nije bio onaj najbolji. Imao je 22-40 za 298 yardi i jedan TD, ali i nije trebao biti najbolji. Bio je dovoljno dobar za pobjedu.

Napad je dominirao za razliku od Billsa. Packersi su imali 423, Billsi 145 yardi. Packersi su imali 22 prva pokušaja, Billsi 11. Rodgers je imao i INT i izgubio je loptu kada su ga oborili u četvrtoj četvrtini. Napad u drugom poluvremenu nije bio posebno produktivan. Pogodil su samo dva FG-a. Rodgers nije bio zadovoljan igrom napada. „Bilo je loše u napadu s toliko yardi.“

Billsi kojima je ovo treći poraz bili su još lošiji. Rookie QB Josh Allen imao je tri izgubljene lopte, dva INT-a i jdan fumble. 16-33, 151 yard u cijeloj utakmic. Billsi su imali puno teže gostovanje protiv ove NFC North momčadi nego što je to bilo prošli tjedan kada su pobijedili Vikingse u Minnesoti. „Ovo sam ja kriv“, izjavio je Allen. „Možemo samo ići onoliko daleko koliko QB ode.“

Billsi će idući susreti igrati kod kuće, a u goste im dolaze Tennessee Titansi dok će Packersi ići u Detroit gdje će igrati protiv Lionsa.

Tennessee Titans vs Philadelphia Eagles 26:23 (OT)

Glavni trener Titansa Mke Vrabel uzeo je timeout kasno u produžetku. Momčad je bila na trećem pokušaju, a trener prve godine povukao je kickera Ryana Succopa s terena. Marucs Mariota vratio mu je to na najbolji mogući način. Pogodio je WR-a Corey Davisa za deset yardi TD pet sekundi prije kraja utakmcie, Titansi su pobijedili Philadelphia Eaglese. Ovo im je najbolji start od 2013., omjer Titansa sada je 3-1.

„Vjerovao je u nas, vjeruje kako možemo doći do tog prvog pokušaja i pobijediti utakmicu“, izjavio je Mariota o Vrabelu. „Kada imate takvog glavnog trenera koji vjeruje u nas, to jako puno znači.“ Succop je trebao gađati 50 yard FG kada je Vrabel uzeo minutu odmora. 17 sekundi prije kraja Titansi su ima treći pokušaj i goal, a onda je napokon Mariota završio utakmicu.

Titansi su gubili i 14 razlike u trećoj četvrtini, ali onda su uspjeli stići to. Gubili su 23:20 u produžetku, a onda ih je Mariota predvodio do pobjede. Imao je 344 yarda, dva TD-a i jedan run TD. Titansi su na pobjedničkom driveu pretvorili tri treća pokušaja u prve pokušaje.

Imali su domaćini i četiri sacka. Rookie Harold Landry je imao jedan od tih sackova. Aglsi su imali svoje šanse za pobjedu, ali ih nisu uspjeli iskoristiti. U idućem tjednu Eaglesi igraju veliku utakmicu, repriza konferencijskog finala, kod kuće protiv Minnesota Vikingsa, dok će Titansi ići u Buffalo igrati protiv Billsa.

Izvor: nflbalkan.com