Peterostruko ubojstvo u Zrenjaninu, ranjeno 22 ljudi

38-godišnjak je automatskom puškom ubio pet ljudi i ranio 22 u mjestu Žitište kod Zrenjanina, javljaju srbijanski mediji. Zločin se dogodio u jednom kafiću. Ubojica, koji je ubrzo uhićen, prema informacijama RTS-a, ubio je svoju suprugu i njezinu prijateljicu, a potom s nekoliko rafala usmrtio još tri osobe i ranio 22 ljudi, među kojima je bilo i troje maloljetnika.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije izvijestilo je da je se zločin dogodio u subotu u 1.40 sati. Dvije su žrtve poginule na mjestu zločina, a tri su podlegle u bolnici u Zrenjaninu. Tijekom noći obavljeno je sedam operacija i svih sedam pacijenata je u teškom stanju.

“Kod šest osoba su dijagnosticirane srednje teške i lakše tjelesne ozljede, sve iz vatrenog oružja, a kod ostalih primljenih teške tjelesne ozljede”, rekla je direktorica Zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački.

“Muškarac nije imao nijednu kaznenu prijavu. Ništa nije ukazivalo da bi se takva tragedija mogla dogoditi, izjavio je za RTS srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović, dodavši da je muškarac posjedovao ilegalno oružje i da je motiv zločina najvjerojatnije ljubomora.


TAG