Petrina: “Most nikad nije trebao biti treći put”

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina naveo je da je aktualna politička situacija u Hrvatskoj bolesna i da je uloga Mosta, stranke u kojoj je donedavno bio, zgaditi biračima svaku pomisao o nezavisnoj političkoj sceni. Napavši predstavnika Mosta Božu Petrova, Petrina je ocijenio da su HDZ i SDP konstanta.

“Tvorci Mosta, pa i sam Petrov, nikada to nisu ni krili. Ostali su zatečeni brojem osvojenih mandata i činjenicom koliko biračko tijelo istinski želi promjene u političkom životu. Njihova uloga je bila u tome da ‘zgade biračima’ svaku pomisao na treći put i da zatru ikakvu ideju o formiranju nezavisne političke scene i da se da barem dva do tri izborna ciklusa mira političkom polaritetu HDZ-a i SDP-a”, naveo je Petrina u priopćenju.

Petrina pita jesu li Most i SDP u službi spašavanja predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka: “Ne smijemo zaboraviti da je samo ovakav HDZ s ovakvim predsjednikom kao prvim čovjekom na izborima 2015. spasio SDP od izbornog debakla”, kaže Petrina.

Ipak, kaže, vjeruje da će građani u Hrvatskoj prepoznati što se događa i uistinu izabrati treći put koji se ne zove Most, Živi zid, Orah ili Laburisti.