Petrov u Mostaru: “Treba nam zajednički jezik, ne provokacije”

Drugog dana posjeta Bosni i Hercegvini, predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov boravio je u Mostaru. Održan je niz sastanaka. Kao što se i očekivalo, posjet Mostaru nije mogao proći bez komentara na njegove izjave navodne od utorka kako ne podržava formiranje trećeg entiteta, što je preneseno u priopćenju Vijeća ministara BiH poslije sastanka u Sarajevu.

Komentirajući priopćenje iz Vijeća ministara BiH, u kojem je u utorak navedeno kako ne podržava stvaranje trećeg entiteta u BiH, Petrov je to ocijenio provokacijom.

“Mislim da nam nisu potrebne provokacije, već zajednički jezik. Imamo iste ciljeve. To su stabilnost i sigurnost, politička predvidljivost, da građani koji ovdje žive sutra znaju što će se događati u njihovoj državi u idućih pet, deset ili dvadeset godina. BiH je ključ sigurnosti i stabilnosti cijele jugoistočne Europe”, komentirao je Petrov u Mostaru.

Petrov, ali i drugi predstavnici izaslanstva Sabora, naglasili su kako je svrha ovog posjeta stabilizacija BiH. Posebno su istaknuli kako je nužno rješavanje hrvatskog pitanja.

Petrov je u Mostaru imao cijeli niz sastanaka. Posjetio je Sveučilište u Mostaru, crkvene velikodostojnike i SKB Mostar, gdje i radio nakon završetka studija.

Petrov je za kraj podsjetio kako Hrvatska želi pomoći da BiH krene prema europskom putu, a posjeti poput ovog doprinose tome. Dvodnevni službeni posjet Bosni i Hercegovini završen je sastankom s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem.