Petrov: “Suradnja sa HDZ-om i SDP-om je moguća”

Predsjednik Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik tehničke Hrvatske vlade, Božo Petrov, ostavio je otvorenom mogućnost poslijeizbornog koaliranja s jednom od dvije najveće hrvatske stranke, HDZ-om i SDP-om. Most je bio ključni koalicijski partner HDZ-a u Vladi Tihomira Oreškovića, no razišao se poslije afere u čijem je središtu bio predsjednik HDZ-a u ostavci Tomislav Karamarko.

Petrov najavljuje da će Most biti otvoren za koaliranje poslije jesenskih prijevremenih izbora: “Ja bih rekao da je moguća suradnja, ali na jedini način. To se misli i na SDP i HDZ i na bilo koga drugoga, jedino pod uvjetima da će se prihvatiti program Mosta, da će se dati jamstva, a o suradnji nakon izbora s bilo kojom opcijom, a bez toga mislim da je uopće besmisleno razgovarati”, izjavio je za Dnevnik Nove TV.

Hrvatski sabor raspušta se 15. srpnja, no još nije poznat datum za koji će predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović raspisati prijevremene izbore. HDZ će 17. srpnja izabrati novog predsjednika, a SDP je već okupio tri stranke, HNS, HSU i HSS, u Narodnu koaliciju.